Termékek

Termékeinkkel hozzájárulunk a kutyák és macskák élethosszig tartó jó egészségi állapotához, valamint a gazdik elkerülhető állatorvosi kiadásainak csökkentéséhez.

Ára: 4 990 Ft

Dr GanoPet bio ganoderma őrlemény

A Ganoderma lucidum (más néven Pecsétviaszgomba, Reishi, vagy Ling Zhi) egy ősi, gyógyító növény, mely segíthet megőrizni és javítani kedvenceink egészségi állapotát is. 

Kutyák és macskák részére

N

Regenerációs folyamatok támogatása, betegség és idős kor estén egyaránt

N

Kirobbanó életerőt biztosít idős állatoknak is

N

Több, mint 400 pozitív élettani hatású, bioaktív hatóanyag

N

Kizárólag természetes anyagokból készült

N

Biztonságosan alkalmazható, kutatásokkal alátámasztott hatás

A ganoderma pozitív hatásai

N

Támogatja a regenerációs folyamatokat

N

Támogatja az immunrendszer működését

N

Támogatja a máj egészséges működését, a méregtelenítő folyamatokat

N

Csökkentheti a gyulladásos folyamatok rizikóját

N

Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését

N

Csökkenti a fertőzések rizikóját

N

Enyhítheti a stresszhatásokat

N

Csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség rizikóját és az inzulin-rezisztenciát

N

Csökkentheti az asztmás és allergiás megbetegedések rizikóját, kedvezően befolyásolhatja azok lefolyását.

N

Jó hatással lehet az idegrendszerünk működésére

Miért vásárolj tőlünk?

Minőség

Minden termékünk magas hatóanyag-koncentrációjú, és természetes alapanyagokból készül. Több termékünk humán minőségű.

Ár - érték arány

Étrendkiegészítőink a gazdik többsége számára hosszú távon is megfizethető

Társadalmi felelősségvállalás

Minden egyes megvásárolt termékkel Te is támogatod társadalmi projektünk megvalósulását

Eddig több mint 400, pozitív élettani hatású, egészségbarát, bioaktív fitokémiai hatóanyagot azonosítottak a Ganoderma gombában

 •       β-glükánok /6 típus/
 •       triterpének és triterpenoidok (szteroid-szerű molekulák: ganoderiksavak, szaponinok, ergoszterol, lannostanoidok stb)
 •       vitaminok: D2, B2 (riboflavin), B3 (niacin), panthoténsav
 •       glikopeptidek és heteropoliszacharidok
 •       nukleozidok (adenozin, uridin)
 •       antioxidánsok (polifenolok, hidroxi-fahéj- és benzoesavak
 •       kumarin
 •       telítetlen zsírsavak
 •       a ganoderma egyedi, különleges összetevői a szerves germánium-vegyületek

 

A tudományos eredmények és a tapasztalatok igazolják, hogy a Ganoderma lucidum különleges béta-(1,3)(1,6)-D-glükán poliszacharid tartalma miatt egy „nem-energiaátadó”, tápanyagokban komplexen gazdag, immunmoduláns keverék, mely döntően mellékhatások nélkül képes pozitívan befolyásolni az immunrendszer működését.

A ganoderma poliszacharid, glikoprotein, triterpén és triterpenoid, ill. polifenol összetevői számos mechanizmus révén hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészséges működéséhez. 

Több tudományos vizsgálat is alátámasztja a gyógygombák – így a ganoderma – poliszacharid összetevőinek pozitív hatását a bőr vízháztartására, a bőr egészségének fokozására, az öregedési folyamatok lassítására. A ganoderma triterpén és triterpenoid összetevőinek is szerepük van a pozitív immunmoduláns hatásokban, a humorális folyamatok pozitív befolyásolásában, a vérnyomás- és vércukorszintek szabályozásában. A ganoderma mindezeken túl képes pozitívan befolyásolni az agyi folyamatokat, és képes lassítani a korfüggő degeneratív állapotokat. Adatok bizonyítják a sav-bázis egyensúly egészséges befolyásolását is.

A ganodermára jellemző különlegesen magas (3000-6000ppm) szerves germánium tartalma, aminek fontos szerepe van a szervezet (vér, szövetek stb.) oxigénellátottságának pozitív szabályozásában. A szerves germánium növeli a vér oxigén telítettségét, elősegíti az oxigén transzportját a szövetekbe, és annak bejutását a sejtek belsejébe, továbbá szerepe van bizonyos enzimek optimális működésében. Antioxidáns hatása hozzájárul egyes ionok (pl. kalcium, nátrium, klór) egyensúlyának fenntartásához.

A gomba összetevői jellegzetes antioxidáns, szabadgyök-befogó, DNS-védő tulajdonságokat is mutatnak.

 

10 dolog, amit érdemes tudnod a Ganodermáról

1. Hatékony antioxidáns

2. Nyomelemekben gazdag: K, Ca, Mg, P, Zn, Fe, Se, Mn, Cu, Co, Ge

3. Vitaminok a Ganodermában:

 1. D vitamin (az egyedüli növényi forrásai a gombák, mivel ergoszterol tartalmuk fény hatására D-vitaminná tud alakulni)
 2. B2 (riboflavin)
 3. B3 (niacin)
 4. B12(csak gomba a növényi forrása)

4. A fő rákellenes hatóanyagai a triterpenoidok és a poliszacharidok (β-gükánok).

5. Eddig több mint 400 vegyületet azonosítottak/izoláltak a Ganodermában

6. Egyedi, különleges összetevői a szerves germánium-vegyületek. Fokozza a vér és az izomzat oxigéntelítettségét

7. Az első gomba aminek ismert a géntérképe: 1260 gén, 13 kromoszómában.

8. A Ganoderma egy „nem-energiát adó”, tápanyagokban gazdag immunológiai anyagkeverék

9. Revitalizáló, öregedésgátló hatás. A Ganoderma glikopeptidjei, poliszaharidjai többféle mechanizmussal is késleltetik az öregedést

10. Akkora becsben tartják ezt a gombát, hogy Pekingben a Tiltott Város nyári császári palotájában található egy komplett falfestmény a Ganodermáról.

Ganoderma és a daganatok

A 2014-ig rendelkezésre álló tudományos vizsgálatok és gyakorlati tapasztalatok alapján a daganatos betegségben szenvedők kiegészítő terápiás készítményeként az alábbi területeken érdemel megfontolást a Ganoderma használata:

1) Az immunrendszer támogatása révén a szervezetünk immunrendszerének védekezését erősítheti, így segíthet megvédeni bennünket a daganatsejtek képződésétől és növekedésétől.

2) Kemoterápiás és radioterápiás kezelések mellett is használható, mert a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy enyhítette a betegek fáradtságérzetét, étvágytalanságát, illetve csökkentette a fertőzések kialakulásának veszélyét is. Javíthatja a daganatos betegek életminőségét, enyhítheti fáradékonyságát, alvászavarát, ezzel is hozzájárul a hosszabb és boldogabb élethez.

Az elmúlt évek alatt számtalan betegtapasztalat is összegyűlt a ganodermával kapcsolatban, ez számunkra még sokszor a tudományos vizsgálati eredményeknél is fontosabb!

Kutatási eredmények

Immunrendszer támogató hatás

Daganatos betegek kiegészítő terápiájaként életminőség javítása:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22696372

 

Szív- és érrendszeri hatás

2012-ben egy tudományos vizsgálat során azt is bebizonyították, hogy a ganoderma myceliumában lévő anyagok ACE (angiotensin konvertáló enzim) gátló hatással is rendelkeznek, és ezáltal tudják csökkenteni a vérnyomást. Az ACE gátlók az egyik legismertebb és leghasználtabb vérnyomáscsökkentő gyógyszercsoport, melyek ezen enzim gátlásán keresztül fejtik ki hatásukat.

Az eddigi tapasztalatok alapján a ganodermát fogyasztók vérzsír értékei (koleszterin) is csökkennek. Emellett a vércukorszintre is pozitív hatást gyakorol. Több állatkísérleti eredmény is napvilágot látott, de ezeket a tényeket csak 2012-ben tudták humán klinikai vizsgálati eredményekkel is alátámasztani.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24093919

Vérnyomást, koleszterinszintet, vércukorszint csökkentő hatás:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21801467

Magyar fordítás:

Br J Nutr. 2012 Apr;107(7):1017-27. doi: 10.1017/S0007114511003795. Epub 2011 Aug 1.
Tanulmány a pecsétviaszgomba (Lingzhi) potenciális szívvédő hatásáról: ellenőrzött emberi beavatkozási vizsgálat eredményei.

Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a Lingzhi-nek (Ganoderma lucidum/pecsétviaszgomba) antioxidáns hatása van és vélhetően jótékony hatása van a vérnyomásra, plazma lipidekre és glükózra, azonban ezek nem lettek megerősítve enyhén magas vérnyomású vagy hyperlipidaemiás alanyoknál.

A jelen tanulmány célja a terápiára adott szív- és érrendszeri, anyagcsere, antioxidáns és immunmoduláns válaszok értékelése a Lingzhi-t fogyasztó borderline vérnyomású és/vagy koleszterin szintű betegeknél, kontrollált keresztezett vizsgálatban.

Összesen 26 beteg kapott 1•44 g Lingzhi-t naponta, vagy ennek megfelelő placebót 12 héten át kettős vak, keresztezett tanulmány keretein belül, placebó kontrollált run-in és cross-over periódusokkal. A periódusokat követően a testsúly, vérnyomás, metabolikus paraméterek, vizelet katekolaminok és kortizol, antioxidáns hatás és limfocita alcsoportok kerültek mérésre.

A Lingzhi-t jól tolerálták és a 23 értékelhető alany adata nem mutatott változást a BMI-ben, illetve vérnyomásban a Lingzhi-vel vagy placebóval történő kezelés során. A plazma inzulin és homeosztázis modell értékelés – inzulin rezisztencia alacsonyabb volt a Lingzi kezelést követően, mint a placebó kezelést követően. Csökkent a TAG és a HDL- koleszterin nőtt a Lingzhi kezeléssel, azonban a placebóval nem, az első kezelési periódusban.

Azonban jelentős átviteli hatások akadályozták e paraméterek teljes elemzését. A vizelet katekolaminok és a kortizol, a plazma antioxidáns státusz és a vér limfocita alcsoportok nem mutattak jelentős különbséget a kezelések során.

Az eredmények azt mutatják, hogy a Lingzhi-nek enyhe antidiabetikus hatása lehet és potenciálisan javíthatja a cukorbetegséggel összefüggő dyslipidémiát, ahogy azt néhány állati vizsgálatban korábban láthattuk.

További vizsgálatok lefolytatása kívánatos a hiperglikémiás betegek körében.

PMID:21801467[PubMed – index MEDLINE]

Idegrendszerre kifejtett hatás

Alvást támogató, szorongást oldó, koncentrációs képességet segítő

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15857210

Magyar fordítás:
J MedFood. 2005 Spring;8(1):53-8.

A pecsétviaszgomba poliszacharid kivonatának randomizált, kettős vak és placebó kontrollált vizsgálata ideggyengeség kapcsán.

A pecsétviaszgomba széles körben használt számos betegség, beleértve a daganatos megbetegedések, cukorbetegség és ideggyengeség kezelésére az ázsiai országokban.

Ennek a randomizált, kettős vak, placebó kontrollált párhuzamos vizsgálatnak a célja G.lucidum poliszacharid kivonat (Ganopoly) hatásosságának, biztonságosságának vizsgálata volt az ideggyengeségben szenvedő kínai betegek körében. Az ICD10 (betegségek nemzetközi osztályozása) diagnózis kritériumai alapján 132 ideggyengeségben szenvedő beteg vett részt ebben a vizsgálatban.

A betegektől írásbeli beleegyezést kértünk be és a vizsgálat a helyes klinikai gyakorlat irányelvei alapján lett lefolytatva. A betegek randomizálva kaptak Ganopoly-t, vagy placebót, naponta háromszor 1800 mg-ot szájon át beszedve, 8 héten át. A hatékonysági értékelés a klinikai összbenyomás (CGI) súlyossági skála által mutatott javulásból, valamint a vizuális analóg skála által mutatott fáradtságból és jóllétből áll.

A 123, két csoportba osztott értékelhető betegnél a vizsgálat végén a 8 héten át tartó Ganopoly kezelés eredménye jelentősen alacsonyabb eredményt mutat 8. hetet követően a CGI súlyossági pontszámban és a fáradtság érzésében, az alapértéket nézve 15,5%-os és 28,3%-os viszonylagos csökkenéssel, míg a placebó csoportnál a csökkenés 4,9% és 20,1% volt. Az 56. napi eredmény a jólét szempontjából az alapértékről 38,7%-ra nőtt a Ganopoly csoportban, a placebó csoport 29,7%-ra történő emelkedésével szemben.

Az öt lehetséges kimenetel megoszlása a nagyon nagy javulástól a minimálisan rosszabbig jelentősen különbözött a Ganapoly illetve placebó kezelést követően (X (2) = 10,55; df = 4; P = ,0322). A Ganopoly csoportban minimálisnál nagyobb mértékben javult értékelés született 51,6%-nál (62-ből 32), míg a placebó csoportnál ehhez képest 24,6% (61-ből 15) volt az érték (X (2) = 9.51; df = 1; P = .002).

A vizsgálatban szereplő betegek a Ganapoly-t jól tolerálták. Ezek az eredmények azt mutatták, hogy a placebóhoz képest a Ganopoly jelentősen jobbnak bizonyult az ideggyengeség tüneteinek klinikai javulását tekintve.

PMID:15857210[PubMed – index MEDLINE]

Antimikrobás hatás

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24845570

Magyar fordítás:

BiochemBiophys Res Commun. 2014 Jul 4;449(3):307-12. doi: 10.1016/j.bbrc.2014.05.019. Epub 2014 May 15.

Két pecsétviaszgomba triterpenoid vírusölő hatása az Enterovírus-71 okozta fertőzéssel szemben.

Az Enterovírus-71 (EV-71) a kéz-, láb-és szájbetegség (HFMD), valamint végzetes idegrendszeri és szisztémás szövődmények fő okozója gyermekeknél.  Azonban ennek a vírusos fertőzésnek a kezelésére, valamint megelőzésére jelenleg nem áll rendelkezésre klinikailag engedélyezett gyógyszer.

Mi, a két pecsétviaszgomba triterpenoid (VLT-k) vírusölő aktivitását értékeltük, – a Lanosta-7,9(11), 24 -trién-3-on,15;26-dihydroxi (GLTA) és Ganoderic sav Y (GLTB)- , az EV-71 vírussal szemben. Az eredmények azt mutatják, hogy a két természetes keverék jelentős anti-EV-71 aktivitást mutat citotoxicitás nélkül az emberi harántcsíkolt izom (RD)  sejtekben, ennek értékelése 3-(4,5-dimetil-tiazol-2-il)-2,5-difenil-bromid (MTT), sejt proliferációs hajlamnál.

A két keverék EV-71vírussal szemben kifejtett hatásának mechanizmusát tovább pontosították három cselekvési mód által ribovirin használatával, mely egy szokványos vírusölő gyógyszer, egy pozitív kontroll. Az eredmények azt mutatták, hogy a GLTA és GLTB megelőzi az EV-71 fertőzést azáltal, hogy a virális részecskével kölcsönhatásba lépve megakadályozza a fertőzés adszorpcióját a sejtekhez.

Mindemellett a kölcsönhatást az EV-71 virion és a keverékek között a számítógépes molekuláris dokkolás segítette elő, mely azt mutatta, hogy a GLTA és GLTB a virális kapszid proteinhez a hidrofób zsebnél (F site) kötődhet és ezért jelentősen gátolhatja az EV-71 kicsomagolódását.

Ezen felül bemutattuk, hogy a GLTA és GLTB jelentősen gátolja az EV-71 RNS-vírusának replikációját azáltal, hogy meggátolja az EV-71 kicsomagolódását. Ezért a GLTA és GLTB olyan két potenciális terápiás szert testesíthet meg, mely kontrollálhatja és megelőzheti az EV-71 fertőzést.

Szerzői jog © 2014 Elsevier Inc. Minden jog fenntartva.

PMID:24845570[PubMed – index MEDLINE]

Hivatalos nemzetközi szakirodalmi hivatkozások

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884116

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23790022

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557365

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24716157

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23227951

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23179616

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22696372

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22583406

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24716120

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21821652

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21213395

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21185719

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21105177

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20859739

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20461449

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20427259

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20184262

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20008216

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19939212

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19116872

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18781538

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17875480

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17708623

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17691984

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17068632

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16905165

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16430134

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16351502

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16230843

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15796155

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15544548

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15525457

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15180575

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14756900

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14713328

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12914332

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12900937

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10920504

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10668493

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8246603

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8510465

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1642155

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2104477

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21864416

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21801467

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20518254

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19665835

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19145638

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18097505

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18097503

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18048435

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18047445

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17907228

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17597499

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16428086

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16173526

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16037156

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15857210

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15567896

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14972467

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14756912

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14630595

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12916709

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12596858

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7992821

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22593926

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22506573

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21929808

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21887458

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21554122

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21042722

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20136448

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16376814

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15781230

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10717357

Kapcsolat

Email

info@animalwelfareproducts.com

Telefon

+36 30 327 9555

Facebook

@animalwelfareproducts

Animal Welfare Products Bt.   |   1238 Budapest, Templom utca 107., 9.a   |   Cégjegyzék szám: 01-06-795510   |   Adószám: 27331033-2-43